Producenci

Kawa mielona Jacobs 500 g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 30,21 zł

Cena regularna:

30.21
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 3501-58044

Opis

Blend 70% Brazylia / 30% Etiopia

Kraj: Brazylia, Etiopia

Farma, Region: Fazenda Congonhas, Cerrado & Adola Washing Station

Właściciel: Lazaro Ribeiro & Israel Degfa

Odmiana: Acaia & Heirloom

Obróbka: Natural & Washed

NUTY SENSORYCZNE: czekolada, karmel, borówka

70% ziaren pochodzi z brazylijskiego regionu Cerrado, dokładniej z farmy Fazenda Congohnas, której właścicielem jest Lazaro Ribeiro. Rodzina Ribeiro to pasjonaci kawy. 70% produkcji kawy na farmie jest skoncentrowane na kawach speciality. Wysoka jakośc ziaren wynika z zaangażowania oraz doświadczenia całej rodziny, która opanowała sposób zarządzania farmy do najwyższych standarów. Gustavo Ribeiro, syn Lazaro, z roku na rok nieustannie dąży do doskonałości. Fazenda Congonhas posiada Brazylijski certyfikat jakości Certifica Minas. Główne cele tej certyfijkacji to ochrona środowiska, odpowiedzialność społeczna, zrównoważony rozwój gospodarczy, najlepsze praktyki rolnicze oraz bezpieczeństwo żwynośći.

Pozostałe 30% blendu to odmiana heirloom z Etiopii. Stacja obróbki znajduję się w okręgu Adola Rede (Anferara), w etiopskim regionie Guji. Do wysuszenia kawy służą specjalne stoły, tzw. 'afrykańskie łoża' (z ang. 'African raised beds') których na stacji jest 360. Na samej stacji zatrudnionych jest 35 osób, w sezonie do 350. Ziarna są skupowane od około 1500 mikro farmerów w okolicy, którzy prowadzą małe uprawy, od 3 do 5 hektarów, na wysokościach od 1750 do 2020 m.n.p.m. Wszyscy farmerzy są w sieci eksportera kawy - Kerchanshe, który wspomaga ich oraz ich rodziny w dostępie do opieki medycznej, edukacji i rozwiązań w rolnictwie. Więcej informacji na temat pracy Kerchanshe oraz stowarzyszenia charytatywnego Buna Qela można znaleźć tutaj.

Espresso:

Sugerowane początkowe ratio: 18gram kawy, 36-40ml uzysku w ciągu 25-28 sekund.

Profil Palenia:

Medium

Kawa idealnie spisuję się w automatycznych oraz kolbowych ekspresach ciśnieniowych, kawiarce, french pressie.

Blend 70% Brazylia / 30% Etiopia

Kraj: Brazylia, Etiopia

Farma, Region: Fazenda Congonhas, Cerrado & Adola Washing Station

Właściciel: Lazaro Ribeiro & Israel Degfa

Odmiana: Acaia & Heirloom

Obróbka: Natural & Washed

NUTY SENSORYCZNE: czekolada, karmel, borówka

70% ziaren pochodzi z brazylijskiego regionu Cerrado, dokładniej z farmy Fazenda Congohnas, której właścicielem jest Lazaro Ribeiro. Rodzina Ribeiro to pasjonaci kawy. 70% produkcji kawy na farmie jest skoncentrowane na kawach speciality. Wysoka jakośc ziaren wynika z zaangażowania oraz doświadczenia całej rodziny, która opanowała sposób zarządzania farmy do najwyższych standarów. Gustavo Ribeiro, syn Lazaro, z roku na rok nieustannie dąży do doskonałości. Fazenda Congonhas posiada Brazylijski certyfikat jakości Certifica Minas. Główne cele tej certyfijkacji to ochrona środowiska, odpowiedzialność społeczna, zrównoważony rozwój gospodarczy, najlepsze praktyki rolnicze oraz bezpieczeństwo żwynośći.

Pozostałe 30% blendu to odmiana heirloom z Etiopii. Stacja obróbki znajduję się w okręgu Adola Rede (Anferara), w etiopskim regionie Guji. Do wysuszenia kawy służą specjalne stoły, tzw. 'afrykańskie łoża' (z ang. 'African raised beds') których na stacji jest 360. Na samej stacji zatrudnionych jest 35 osób, w sezonie do 350. Ziarna są skupowane od około 1500 mikro farmerów w okolicy, którzy prowadzą małe uprawy, od 3 do 5 hektarów, na wysokościach od 1750 do 2020 m.n.p.m. Wszyscy farmerzy są w sieci eksportera kawy - Kerchanshe, który wspomaga ich oraz ich rodziny w dostępie do opieki medycznej, edukacji i rozwiązań w rolnictwie. Więcej informacji na temat pracy Kerchanshe oraz stowarzyszenia charytatywnego Buna Qela można znaleźć tutaj.

Espresso:

Sugerowane początkowe ratio: 18gram kawy, 36-40ml uzysku w ciągu 25-28 sekund.

Profil Palenia:

Medium

Kawa idealnie spisuję się w automatycznych oraz kolbowych ekspresach ciśnieniowych, kawiarce, french pressie.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony